Höstlovet.

Nu är höstlovet slut och det har varit riktigt skoj.
Jag var hoss otilia i stocholm fre till tisdagen, där gick vi på musemuet och på cosanova. sen var vi på stan en dag där jag köpte ett par snygga stövlar. På tisdagen åkte vi till örebro där var vi på bio "this is it" underbar film jag beundrar verkligen  Michael jackson - vilken kille.han hade allt i sig,dansen och sången och man såg hur passonerad han var i det och hur mycket han ville göra en bra show för sina fans.
Sedan var vi på gustavsvik och badade. På vägen hem träffade vi på ett gäng killar åh fyfan vad dryga dom var, ett tag trodde jag att dom skulle ta samma buss som oss och hänga med oss hem haha.
Jag har haft en skit kul vecka. jag längtar redan till nyår då vi förhoppningsvis syns igen.

Otilia när vi var på våran lilla höstpromenad :)





kön till this is it:)


sliten efter bad i flera timmar :)


Nästa station stocholm central

Hallå i stugan :)

Denna dag har varit en läsdag i vår skola, vilket betyder att vi läser en bok varenda lektion hela dagen.
Ganska skönt faktiskt för jag har en bra bok "de kallar mig ise"
Imorgon är det fredag och det betyder Stocholm!:D kommer bli kul som sate.
Men nu ska jag packa lite :)
puss

Livet leker.

Nu är man nyklippt:)
otroligt skönt för mitt hår känndes så tungt och jobbigt innan men nu är det uppklippt och urtunnat :)
härligt. Och det luktar dessutom frisörsalong :)



Välldig dålig skärpa men det syns ju ändå :)

saker du kan göra i rättvik får plats på 15 punkter

Hejsan hejsan.
Denna dag har varit mycket skön :) slapp dag helt enkelt. Men hela den här veckan kommer vara 10 gånger skönare så här ser min vecka ut:
Måndag: slapp dag (avklarad)
Tis:sluta kl 12 nonting
ons:slutar kl 20 över 2 + slappa lektioner
tor: läsdag
fre: läsdag plus sluta runt 12.

härligt va?
det enda jobbiga med fredan är att mitt tåg till sthlm går kl 3 så jag vet inte vad jag ska göra i 3 timmar men min underbra vänn otilia var så snäll att hon skrev upp en lisa om vad jag skulle kunna göra och hennes tips var osanolikta bra:

1. leka tjuv och polis
2. jogga runt rättvik (det e ju faktiskt inte sååå stort)
3. gå en härlig höstprommenad på stranden
4. baxa en båt nere vid piren och segla till leksand
5. när du väl är där kolla en match..
6. gå upp för hela skidbacken å rulla sedan ner för den
7. ät upp dom där jävla kokkostopparna du gjorde på hemslöjden..  (
Okej för det första otilia så gjorde jag inga kokostoppar. för det andra heter det hemkunskap haha:)

8. köp nutella på konsum, den tar väl lite tid att äta upp?

9. ta med höglalare till stationen och visa lite moonwalk för alla gamlingar i 3 timmar på tågstationen
10. testa på att vara "lodis för dagen", sätt dig i ett hörn och skit med en flaska billig tysk vodka i handen
11. ta en glass från rättviksglassen, sätt dig på en bänk och diskutera din praoläxa med en galen senil tant

12. ställ dig i stringkallingar på motorvägen och be nån om att få lift till sthlm
13. ta med ett foto på din allra bästa vän (mej - öhmm, såklart) titta på det och tänk på hur mkt du älskar mej!
14. gå runt och shoppa presenter för tusentals kronor till mej!!
15. eller så kan du ju bara sitta och tugga dina tånaglar, som alltid..


hahaha  jaa jag tror att jag väljer nr 15 eller kanske nr 10.. hmm svårt det var ju så många tänkabara tips..

10 vuxenpoäng?

Hej hej

Idag var jag som sagt ledig. Hur skönt som helst. när jag skulle ta moppen ner till elin så märkte jag att moppe nyckeln inte låg där den ska, så jag började leta runt hela huset tills jag kom på att den låg i pappas bil så jag började ringa honom men hans mobil var avstängd. Det betydde att jag måste cykla ner :o Jag skulle alltså cykla drygt 4 km i 3 - grader. Oh fyfaan vad jag frös helt sjukt.
Men när jag väl kom ner så mötte jag elin vi handlade lite grejer till maten sen gick vi hem till henne. Vi började laga pajen vilket var helt improveserat, vi la typ i det vi gillade och jag och elin gillar allt så pajen blev proppad med grejer haha. Men god blev den. Efter pajen åt vi bananer som vi laggt i ungen och i dom hadde vi smält choklad mumma :D.
när det hade börjat mörknat gick vi till lampön vid båthamnen, vilket underbart ställa alltså. Där pratade vi och höll på sen gick vi vidare och hitta på massa annat :)
Men nu ska jag kila  puss


Vuxen poäng eller vad? :D





Godare en vad det ser ut kan jag lova;)

Paj från hk

Hejsan hejsan.

Idag är jag ledig, det är så jäkla sjukt skönt :D
Dagen till all ära så ska jag om ca en halvtimme åka ner till rättvik och träffa Elin.
vi hade tänkt att handla lite för vi ska göra en skit god paj sen har vi inte planerat så mycket annat, se på film kanske :). Dagen kommer bli kalas bra det vet jag :)


this is it.

Idag släpptes michel jackson this is låt som han aldrig hann släppa innan han dog.

http://ettsmultron.blogg.se/2009/october/mj-lives-forever.html

hon har den på sin blogg.  Själv älskar jag låten för att jag vet hur lycklig han måste ha vart när han spelade inn den och det gör mig lycklig. jag kan inte fatta att han gjorde låten för bara några månader sen. :)

helgen

Hejsan har inte skrivit något inlägg på typ 2 dagar, Igentligen för att jag inte har gjort något som är tillräkligt intressant för att få i hop en text om.
Helgen har väll bestått utav det jag älskar mest utav helger, mys.
jag älskar att sitta hemma i en soffa med lite godis och one tree hill. Mycket bättre en att gå ut och festa vilket också kan vara skoj ibland :) men att vara hemma själv och bara ta det lungt är något jag alltid har älskat att göra. Kanske gör det mig till en riktig tråkig och osocial människa men det skiter jag fullständigt i :).
Sverige är ute i vm vilket suger, men vad som suger mest är att dom förlorade mot ett land som pratar som om dom hade satt fiskben i halsen. Nej nu ska jag inte vara dum danmark var säkert jätte duktiga vad vet jag, jag såg inte matchen. På tal om det är det bara jag som inte klarar av att se matcher? jag håller jämt på att få en hjärattack när jag ser sånt. Mycket bättre att läsa aftonbladet dagen efter. Men nu ska jag kila :) ha det bra
puss.


nu har jag faktiskt ingen aning vad som ska stå här

Hej hej

Idag har jag vart på prao i biblioteket, det går välldigt bra måste jag säga :)
sen åkte jag hem. När pappa kom så åkte vi ner till min farmor för hon fyller år idag. Men hon är helt borta nu.
Hon är ju diment och hon blir bara sämre och sämre för varje gång jag kommer, men idag så är hon helt borta. det var nästan som om har dött men kroppen är kvar. När man frågar henne någonting så börjar hon prata om något annat, och det kan vara om små nissar så kryper på henns knän tillexempel. Men hon är så himmla glad hela tiden och det är skönt :). Jag är livrädd för att jag ska bli som hon. Jag vill inte sitta på ålderomshem och bara sitta på en stol hela dagarna. Jag vill vara frisk och kunna vara med mina barn och barnbarn.

Efter det åkte jag på handbollsträning. Träningen gick ganska bra fick bara ett bollen fel på fingret så det gör lite ont men det lär väll gå över sen.
Nu måste jag kila :) ha det gött

Gymnasium.

Gymnasium är något jag har tänk på sen jag gick i 5an. Men då tänkte jag alltid att jag hade så mycket tid på mig, att det var jätte lång tid och att det inte var något att gruva mig över. Sen helt plösligt 4 år efter så sitter man i den här sittsen. gymnasiumvalet.

Det är bara några månader kvar tills jag ska välja gymnasium ( läs: framtid) och jag är såååå förvirrad.
Jag vet att jag vill gå omvårdnad men det är inte allt jag måste veta just nu. Vilken skola ska jag gå? vart ska jag gå? vågar jag verkligen flytta till örebro? Somsagt är mina planer att börja skola i örebro. Jag känner att jag inte vill gå i rättvik pågrund av att jag kommer känna 70 % av folket, och jag vill pröva på något nytt.
Jag har tittat runt på internätt om skolor i örebro men jag hittar bara ett som har omvårdnad och det gymnasiumet vill jag verkligen inte gå av många olika andledningar, hur gör jag nu då?
Allt det här med gymnasium gör mig stressad,förvirrad och galen. Men kanske är det en period i mitt liv som jag måste gå igenom.
men jag hoppas verkligen jag får gå ignom det med dig otilia :) <3 fan vad kul om vi skulle börja i örebro tillsammans ! jag hoppas.

1910 vs 2009

hejsan.

Idag var det min första prao dag på biblioteket. Det var faktiskt roligare en väntat.
En sak som jag fick göra på praon var att släktforka lite grann.
Det var välldigt intressant och roligt för jag har alldrig tänkt på att jag faktiskt har släkt från 1910 talet. Självklart har jag förstått det men aldrig liksom tänkt på det. När jag fick se bilder på människor som levde ett riktigt emil i lönnerberga liv och som varken visste vad datorer var eller ipods kändes det konstig att jag faktiskt delar samma blod och DNA med dem, och på något sätt blev jag avendsjuk på dom. Förstå vad underbart att leva ett liv där man underhöll sig med andra människor och naturen. Att slippa andas inn flera liter avgaser varje dag och aldrig behöva oroa sig för att jorden kanske går under dagen efter. När jag såg bilderna ville jag sitta där brevid dom.
Men sen kom jag att tänka på att livet på den tiden inte var så underbart som filmer och äldre människor försöker få oss ungdommar att tro. Svält, alkohol missbruk,dödsmedel åldern var runt 50 år, kvinnor behandlades som djur och många barn fick arbeta dag inn och ut. Kanske är 2000 talet endå välldigt underbart vad en alla äldre säger. Och helt plösligt ville jag inte sitta där brevid dom på fotot.
Mycket saker var bättre förr men mycket saker är också mycket bättre nu.





En krona för kungen.

Hallå :)

Vaknade kl halv 10 i dag då var det bara att hoppa upp ur sängen och göra mig ordning.
Träffade Sjunaf och Elin på stars sen gick vi runt lite på marknaden.
självklart åkte vi några karuseller också men fyfaan vad jag mådde illa efteråt..
Sedan gick vi till rondellen där vi mötte på louise. Var jätte roligt att träffa henne, har liksom inte sett henne på flera månader :) Dagens köp blev en michael jackson tröja som jag sedan hängde upp på väggen framför min säng. Så att jag varenda dag kan vakna upp och se killen som har blivit min gud, och kanske bli lite piggare :). Självklart fick min kungen av pop en krona också ;) det är det minsta jag kan ge honom.




Long live the king.

Marknads dag 2

Just nu sitter jag och lyssnar på min älskling-michael jackson :)
och funderar på det mesta.
Idag åkte jag ner till marknaden med moppen och det var kaos.
fyfaan vad folk och bilar det är här nu! kunde knappt komma ner men jag vet alla små vägar som inte turisterna vet så jag kom tillslut ner :)
dagens köp blev två filmer, systrar i jeans två och bombay dreams det blev 50 kr tillsammans :)  vilket fynd va ?
sen köpte jag lite marknads godis också.
Imorgon ska jag gå till marknaden igen men denna gång går jag med Elin, Sjunaf och Louise kanske.
ser fram i mot det. men nu ska jag kila !
puss

Marknad!

Hejsan.
Idag började min dag kl 9. Då var det bara att åka ner till Rättvik och tigga pengar till en skola i kenya som min skola hjälper. Man träffar på mycket trevligt folk som pratar med en och skänker pengar sen träffar man på mycket otrevliga människor också som vägrar att ens skänka en liten en krona!
Men visst kan jag erkänna att jag inte brukar lägga i pengar i sånna heller så ofta men kommer det fram någon och pratar om välgörenheten och vad dom står för så skänker jag självklart lite pengar.
Efter det gick jag runt och kolla i stånden, köpte lite marknads godis och sen tittade jag på när persborg dansade. Dom var bra men jag hann inte se allt för sedan skulle jag till ett stånd och sälja hamburgare för handbollen.
Nu sitter jag här hemma och äter marknads godis och dricker lite päron cider.
har varit ledig idag och imorn är det lör sen är sön, man måste helt enkelt bara njuta av livet :)

RSS 2.0